Return to Content

Alcoa og Phinergys aluminiumluftbatteri

Alcoa og teknologibedriften Phinergy skal utvikle nye batterier drevet på luft og aluminium som kan løse rekkeviddeutfordringen til elbiler og elbåter og bidra til nullutslippsmålene.

Aluminium har mye kraft lagret i metallet, og de nye aluminiumluftbatterier skaper energi når aluminium reagerer med luft. Aluminiumluftbatteriet inneholder 15 kilo aluminium, som gir en elbåt 25 timer ekstra navigasjonstid, sammenlignet med de 5 timene til en båt med lignende navigasjonsprofil uten rekkeviddeforlenger (aluminiumluftbatteri). Det er spesielt krevende med elektriske kjøretøy på vann. Dette har Alcoa løst ved å utvikle en ny legering som har styrken, støpeegenskapene og korrosjonsbestandigheten som kreves av metaller brukt i marine fartøy.

For elbiler kan batteriet øke rekkevidden med omtrent 1 600 km. Teknologien der luft og vann utløser energien som er lagret i aluminium, gir muligheten for elbiler med rekkevidde, pris og livssykluskostnader som er sammenlignbare med biler på fossilt drivstoff.